استاد علی اکبر اسماعیلی قوچانی از بزرگترین اساتید و هنرمندان خط کشور است که سالهاست به تولید اثر منحصر به فرد "بزرگترین قرآن جهان "اشتغال دارد وی از 6ابتدایی کار تابلو سازی و کتیبه نویسی را زیر نظر اساتید بزرگی نظیر استادتوفیقی آغاز کرد.وی از سال 56مقیم مشهد شد و 37 سال عضو انجمن خوشنویسان بود به طوری که میتوان گفت از پایه گزاران این انجمن در استان خراسان می باشد.
از آثار هنری وی میتوان به کتیبه های هتل شاه عباس،تالار آینه مجلس، موزه آب انبار سید اسماعیل تهران،کتیبه مسجد هامبورگ،مسجد جامع نکا،درب های حرم امام حسین(ع) و.... اشاره کرد. برگزاری نمایشگاه های متعدد در لاهور،لندن،اسلام آباد،سوریه،ترکیه، بلغارستان و... از جمله افتخارات ارزشمند این هنرمندخراسانی میباشد .
در همین راستا گفتگویی با استاد علی اکبر اسماعیلی قوچانی پیرامون کتابت بزرگترین قرآن نفیس جهان داشته ایم که در زیر میخوانید.
استاد اسماعیلی در فضای صمیمی و دوستانه کارگاه کتابت که در یکی در همجواری منزلش میباشد میگوید:نگارش کتابت بزرگترین قران جهان دو ماه دیگر و تذهیب آن تاپایان سال به اتمام می رسد و سپس مرحله ی تصحیح انجام خواهد شد.
در سال 88 کتابت را آغاز کردیم که در همان ابتدای کار با مشکلات زیادی مواجه شدیم که با صبر و شکیبایی افرادی که در این زمینه با ما همکاری می کردند این مشکلات برطرف شد.در حال حاضر 25 تا 30 خانم به طور رایگان در این کار مشارکت دارند.
برای رنگ زمینه حدود یک سال تلاش کردیم تا به رنگ مورد نظر رسیدیم، اندازه هر صفحه 250 در 175 سانتی متر است که این صفحات از پارچه های معمولی تهیه و هشت دور رنگ آمیزی میشود، یکی از خصوصیات این صفحات قابل شستشو بودن آنها می باشد.
این هنرمند ادامه میدهد: موضوعی که بزرگترین و نفیسترین قرآن جهان را منحصر به فرد میکند تنوع در نوع نوشتن بسم الله است که 124 نوع مختلف در آن استفاده شده است.این قرآن با دو نوع خط نوشته میشود، خطوط نخست، وسط و آخر با خط ثلث و باقی خطوط با خط نسخ نوشته شده است. تقریبا 560 صفحه آماده شده و پیشبینی میشود جزوات با 700 صفحه تکمیل شوند، تاکنون 28 جزء از این قرآن کتابت شده است. وجود 114 نوع «بسم ا... الرحمن الرحیم» است که هر کدام با یک نوع خط، از جمله کوفی، ریحان، توقیع، تعلیق، طغری، دیوانی، رقعه، نستعلیق، شکسته و دیگر خطوط خوشنویسی شده است.
کاتب بزرگترین و نفیس ترین قرآن جهان افزود: تامین هزینههای این کار توسط خودمان به همراه کمکهای مردم عادی انجام میشود، هر صفحه حدود 2 میلیون تومان مخارج دارد که هیچ کدام از ارگانها و سازمانهای دولتی هیچ کمکی نمیکنند.هیچ دستگاهی تاکنون برای کتابت این قرآن کمکی نکرده است و تمام مراحل از جمله ساخت صفحات، رنگ آمیزی، کتابت و تذهیب با هزینه شخصی کاتب و کمک نیکوکاران و همکاری رایگان هنرمندان تذهیب کار صورت گرفته است.
این هنرمند افزود:هر صفحه این قرآن با پارچه ای از جنس? کتان ایرانی ساخته شده که هشت دست پشت و رو با رنگ مخصوص رنگ می شود.این رنگ، ترکیبی است از رنگ?های آکریلیک و چاپ سیلک که موجب ضخامت صفحات نمی شود و به مرور زمان نیز ترک نمی خورد. قسمت?های طلایی رنگ آن با آب طلایی که از طلاهای اهدایی مردم استفاده شده رنگ آمیزی شده است.
پیش بینی می شود تا یک سال دیگر کار کتابت این قرآن به پایان برسد اما با پایان کتابت، کار قرآن به اتمام نخواهد رسید چرا که مرحله تصحیح، ساخت جلد و نیز درست کردن مکانی برای نگهداری و ترتیب استقرار آن هنوز مشخص نشده است.اما بنا دارم تا این قرآن را در موزه قرآن شهر زادگاهم، قوچان مستقر نمایم.
اسماعیلی قوچانی به دیگر آثار خود اشاره کرد و گفت: در مورد خط و مذهب حدود 30 جلد کتاب به چاپ رسیده است و همچنین 114 نوع صلوات و 114 حدیث در مورد صلوات چاپ شده است.کتابهای دیگری با عناوین خودآموز خوشنویسی، خوشنویسی به روشی نو، ثلث نویسی، تنزیل نور، هفت قلم خوشنویسی از دیگرآثار اسماعیلی قوچانی است.
خیران و نیکوکاران برای کمک و شریک شدن در این امر خیر میتوانند کمک های خود را به شماره حساب 0206890488000 بانک ملی واریز کنند و یا برای همکاری با شماره تلفن 8670615 تماس بگیرند.